Acte de cloenda: INNOTUB presenta els seus avenços per al control de la tuberculosi animal

1 juny 2022

El primer projecte de la xarxa INNOTUB, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020), ha servit per desenvolupar noves eines de bioseguretat, diagnòstic i vacunes, així com millors estratègies de comunicació amb el sector ramader per al control de la tuberculosi animal, amb un especial focus a la regió del Pirineu. Aquesta malaltia ocasiona pèrdues econòmiques importants a la ramaderia i suposa un risc professional per a ramaders, veterinaris, treballadors als escorxadors o caçadors. Afecta generalment a vaques i cabres i la causen els bacteris Mycobacterium bovis i Mycobacterium caprae. A més, alguns animals silvestres de la regió transpirinenca, com els porcs senglars, poden infectar-se i transmetre la infecció al bestiar. 

Context i objectius d'INNOTUB

Els principals resultats obtinguts s’han presentat en l'esdeveniment de clausura del primer projecte d’INNOTUB que podeu trobar complet en el següent vídeo:

Esdeveniment de cloenda del primer projecte INNOTUB

La xarxa INNOTUB continuarà treballant els propers anys amb la incorporació de noves entitats del sector privat per sumar esforços i seguir amb les innovacions que s’han iniciat en aquest primer projecte.

Coordinador del projecte
Socis
Finançament
envelopecrossmenu