Reunió presencial dels socis del projecte INNOTUB II

19 abril 2024

El passat 18 d'abril, les instal·lacions de NEIKER a Derio, al País Basc, van acollir una reunió presencial dels socis del projecte INNOTUB II. Aquesta trobada, organitzada per NEIKER com a entitat coordinadora del projecte, va suposar un pas important per al seguiment i l'avanç de les diferents accions i esforços de recerca que s'estan duent a terme.

Durant la jornada, els socis participants van tenir l'oportunitat d'intercanviar informació actualitzada sobre el progrés dels seus respectius treballs i accions, reforçant la col·laboració entre els socis i establint sinergies que permetin accelerar el desenvolupament de les eines i mètodes necessaris per al control efectiu de la tuberculosi en animals i persones.

Un projecte de col·laboració internacional

El projecte INNOTUB II, finançat pel Programa INTERREG POCTEFA 2021-2027, reuneix una xarxa de científics experts en sanitat animal d'Espanya, França i Andorra. El seu objectiu principal és desenvolupar noves eines i mètodes per al control de la tuberculosi en animals i persones, una malaltia que continua sent una amenaça important per a la salut pública a tot el món.

L'equip d’INNOTUB està compost per científics experts en sanitat animal de diverses institucions, com NEIKER, l'Institut Basc de Recerca i desenvolupament Agrari – que actua com a coordinador del projecte-, l'Agència Francesa per a la Seguretat i Salut Alimentària, Ambiental i Ocupacional (ANSES), l'Escola Nacional Veterinària de Tolosa (ENVT), l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El projecte INNOTUB II està finançat pel Programa INTERREG POCTEFA 2021-2027, un programa europeu de cooperació territorial creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra. Aquest suport financer comunitari és destina a reforçar la integració econòmica i social d'aquesta zona i ajuda a millorar la qualitat de vida dels seus habitants. A més, els projectes programats reben cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Coordinador del projecte
Socis
Finançament
envelopecrossmenu