El bacteri causant de tuberculosi en rosegadors interfereix amb el diagnòstic de la tuberculosi bovina

3 desembre 2020

En un treball recent, investigadors de l'Anses membres de INNOTUB han demostrat que l'agent causal de la tuberculosi en rosegadors salvatges (Mycobacterium microti) interfereix amb el diagnòstic de la tuberculosi bovina (BTB) a França.

En 2019, van detectar quatre vaques infectades per M. microti, provinents de tres guanyats diferents de tres regions diferents, dues de les quals es troben a la frontera amb Espanya als Pirineus. En tots aquests casos, el test de diagnòstic ante-mortem, la intradermo tuberculització comparativa, ha estat positiu.

Aquests resultats destaquen el risc important d'interferència en el diagnòstic davant mortem i susciten inquietuds pel que fa a la fiabilitat dels tests utilitzats per a la vigilància de la BTB. La utilització d'un diagnòstic davant i post mortem d'alta especificitat és necessari per evitar un diagnòstic erroni de la BTB.

Article:

Michelet, L., de Cruz, K., Tambosco, J., Hénault, S., & Boschiroli, M. L. (2020). Mycobacterium microti Interferes with Bovine Tuberculosis Surveillance. Microorganisms8(12), 1850.

Coordinador del projecte
Socis
Finançament
envelopecrossmenu